Reklama

Baterie do SB-900

Datum: 10. Březen 2010, 19:21:47

Zdravím, chci se zeptat na baterie a nebo na zkušenosti s nimi. Objednal jsem si blesk SB-900 a jako doporučené baterie jsem našel Ni-MH 2600 mAh 1,5 V (a néně). Našel jsem Sanyo Eneloop Ni-MH 1,2 V 2100 mAh, které by byli asi pro tyto účely nejvodnější. Žádám jen o radu, doporučení a nebo zkušenosti jaké používáty i Vy, díky

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

Eneloop jsou vyváženou jedničkou

honzig dne 10.03.2010, 22:20:35

Rozhodně doporučuji Eneloopky. Už jsem zkoušel více druhů baterií, ale nyní jsem maximálně spokojen. Hlavně oceňuji, že i když potřebuji po delším nefocení použít blesk a neudělal jsem si předtím přípravu, jsem si jistý, že baterie jsou ve slušné kondici, abych udělal dost fotek.
Dobíjení blesku je velice slušné. Uvědomte si, že jen výjimečně odpalujete u SB-900 plný výkon. Většinou mohu odpalovat jeden záběr za druhým. Spíš jsem se setkal s tím, že přehřeji blesk, než, že by nestačili baterie.

Jiné baterie

kozza dne 10.03.2010, 20:21:30

A můžu se zeptat na nějaký jiný typ baterií, které nabijí blesk o něco málo rychleji něž zmiňované Eneloop? Ikdyž tato rychlost pro mě asi není tak důležitá. A zmiňovaná ,, energetická výdrž ,, je pro mě důležitější vlastnost.

alkalicke

tori dne 10.03.2010, 20:57:22
Obrázek uživatele tori
NikonClub Premim

no podle mehy nazaru budou nejrychleji nabijet klasicke alkalicke nedobijeci clanky... zvladaji vetsi proudove zatizeni... doufam ze jsem to nepoplet :-)

GP

P.L. dne 10.03.2010, 20:19:27

Já používám GP ReCyko+ AA 2100mAh a jsem s nimi spokojený. I po delší době jsou nabité a s rychlostí nabíjení nemám problém.

Baterie

Robert Vojta dne 10.03.2010, 19:32:24
Obrázek uživatele Robert Vojta
NikonClub PremimNikonClub Redakce

Záleží co od toho čekáte. Já mám jak Eneloop, tak klasické dobíjecí. Výhoda Eneloopů je, že se nevybijí v blesku a i když pár týdnů někde leží, nebo baterky samostatně v batohu, vím, že vezmu blesk a bude vždy připraven. Na druhou stranu se s nimi blesk nabíjí trochu pomaleji. Všechno má své pro a proti. Nejlepší je asi kombinace obojích.

eneloop

tori dne 10.03.2010, 19:44:20
Obrázek uživatele tori
NikonClub Premim

ja mam doma 36 kusu enepolu a nemuzu si je vynachvalit... krmim tim D700 a D300 SB 900 a jsem nad miru spokojen. Vybijeci charakteristika mi prijde podstatne lepsi nez u jinych baterek. Rychlost nabijeni u blesku je i pro reportaze dostacujici. V telech naterky zvladnou az 1500 fotek v blesku 300-400....

Ve stejnem blesku pouzivam

century dne 10.03.2010, 21:59:22

Ve stejnem blesku pouzivam baterie od Ansmann Maxe plus mignon 2500mAh a druhou sadu sanyo eneloop a tyhle mi prijdou o krapatek ze vydrzi dyl ale moc rozdilu v nich nebude. Muzu doporucit jak tyhle tak eneloop. :)

Baterie

jakchces dne 11.03.2010, 01:15:11
Obrázek uživatele jakchces
NikonClub Premim

Mám SB900 2x a baerky používám nejvíc Eneloopky a GP ReCyko. Oboje používají stejnou technologii. Eneloopky se mi zdají ale o chloupek lepší.