Reklama
Baterie do SB-900
Zdravím, chci se zeptat na baterie a nebo na zkušenosti s nimi. Objednal jsem si blesk SB-900 a jako doporučené baterie jsem našel Ni-MH 2600 mAh 1,5 V (a néně). Našel jsem Sanyo Eneloop Ni-MH 1,2 V 2100 mAh, které by byli asi pro tyto účely nejvodnější. Žádám jen o radu, doporučení a nebo zkušenosti jaké používáty i Vy, díky
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
- Verze pro tisk

Eneloop jsou vyváženou jedničkou
Rozhodně doporučuji Eneloopky. Už jsem zkoušel více druhů baterií, ale nyní jsem maximálně spokojen. Hlavně oceňuji, že i když potřebuji po delším nefocení použít blesk a neudělal jsem si předtím přípravu, jsem si jistý, že baterie jsou ve slušné kondici, abych udělal dost fotek.
Dobíjení blesku je velice slušné. Uvědomte si, že jen výjimečně odpalujete u SB-900 plný výkon. Většinou mohu odpalovat jeden záběr za druhým. Spíš jsem se setkal s tím, že přehřeji blesk, než, že by nestačili baterie.
Jiné baterie
A můžu se zeptat na nějaký jiný typ baterií, které nabijí blesk o něco málo rychleji něž zmiňované Eneloop? Ikdyž tato rychlost pro mě asi není tak důležitá. A zmiňovaná ,, energetická výdrž ,, je pro mě důležitější vlastnost.
alkalicke
no podle mehy nazaru budou nejrychleji nabijet klasicke alkalicke nedobijeci clanky... zvladaji vetsi proudove zatizeni... doufam ze jsem to nepoplet :-)
GP
Já používám GP ReCyko+ AA 2100mAh a jsem s nimi spokojený. I po delší době jsou nabité a s rychlostí nabíjení nemám problém.
Baterie
Záleží co od toho čekáte. Já mám jak Eneloop, tak klasické dobíjecí. Výhoda Eneloopů je, že se nevybijí v blesku a i když pár týdnů někde leží, nebo baterky samostatně v batohu, vím, že vezmu blesk a bude vždy připraven. Na druhou stranu se s nimi blesk nabíjí trochu pomaleji. Všechno má své pro a proti. Nejlepší je asi kombinace obojích.
eneloop
ja mam doma 36 kusu enepolu a nemuzu si je vynachvalit... krmim tim D700 a D300 SB 900 a jsem nad miru spokojen. Vybijeci charakteristika mi prijde podstatne lepsi nez u jinych baterek. Rychlost nabijeni u blesku je i pro reportaze dostacujici. V telech naterky zvladnou az 1500 fotek v blesku 300-400....
Ve stejnem blesku pouzivam
Ve stejnem blesku pouzivam baterie od Ansmann Maxe plus mignon 2500mAh a druhou sadu sanyo eneloop a tyhle mi prijdou o krapatek ze vydrzi dyl ale moc rozdilu v nich nebude. Muzu doporucit jak tyhle tak eneloop. :)
Baterie
Mám SB900 2x a baerky používám nejvíc Eneloopky a GP ReCyko. Oboje používají stejnou technologii. Eneloopky se mi zdají ale o chloupek lepší.