Přejít k hlavnímu obsahu
Domů

Hlavní navigace

• Domů
  • Start
  • Fotobazar
  • Manuály
  • Fotoexpedice a školení
  • Diskuse
  • Blog
  • Fotogalerie
  • Prémiové členství
  • Jsem v NikonClubu
  • O NikonClubu
  • Kontakty

Drobečková navigace

1. Domů
  2. Fórum
  3. Technika Nikon
  4. Objektivy
  5. Nikkor 24-70/2.8 VR

Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar

Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.

Nikkor 24-70/2.8 VR

Od alche , 15 Březen 2016

Hodnocení tohoto nového kousku od Nikonu na Nikon klubu jsem si naštěstí přečetl až poté, co jsem vyměnil starý 24-70/2.8 za tuhle novinku.
Souhlasím, s tím, že to je větší, že to je těžší, že to má větší průměr filtru, že cena je vysoká. A divím se, že se tu ještě neozval nikdo s tím, že postrádá u tohoto velkého těžkého objektivu stativovovou botku :-)
Nicméně je to prostě profi objektiv a opravdu je lepší, než ten starší model. Jestli nějaké testy ukazují, že ne, tak praktické výsledky podle mě, alespoň po mé celkem krátké zkušenosti, říkají že ano.
Možná to podle rigorozních testů má horší rozlišení než Tamron, ale určitě má lepší přenos kontrastu než starší model a subjektivně i na základě mých testů, možná lehce amatérských, je rozlišení lepší nebo stejné jako má starší model. Rozhodně je tu znatelně lepší přenos kontrastu na vysoké prostorové frekvenci.
No a tam, kde fotím akci, tak rychlost ostření je velký krok vpřed a když fotím navíc za bídného světla, tak se oceňuje i to VR-ko.
Cena je vysoká, ale je to profi, tak ať si ti, co nechtějí tolik platit, pořídí ten skvělý Tamron, pro to tu ti alternativní výrobci konec konců jsou, aby uspokojili amatéry, co si nemohou dovolit drahé profi vybavení od značky. Pak musím dodat, že tu ovšem jsou výrobci objektivů jako Zeiss, kteří také vyrábí objektivy pro různé značky kamer, ale i tady se platí profi kvalita a to i značně víc, než si počítá Nikon.

• Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit

NEJSTE PŘIHLÁŠENI

Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.

• Vytvořit nový účet
  • Obnovení vašeho hesla

Fotoexpedice

Fotoexpedice

TÉMATA

• Jak by měl fotit NIKKOR 18-140mm,3,5-5,6G ED?
  • Jak používat tablet na úpravy?
  • dotaz na Allegro
  • Nikon D810
  • Nikon NX Studio 1.7.1, Nikon Picture Control Utility 2 Ver 2.4.15 a Nikon Transfer 2 ver. 2.19.0 - čeština
  • Fotolab
  • Metz 58-AF1 N
  • Nikon D7200 - časosběr
Více

Noví Nikonisti

• Nezbeda Martin
  • Jaroslav Příhoda
  • Petr Sedlický Foto
  • hibik
  • JHK
  • adamtaus
  • Lubomír Hřivna
  • Magda
  • TK27
  • JanLuk

NIKONCLUB.CZ

© Nikonclub.cz provozuje spolek FOTOKLUBY Česko a Slovensko, z. s., který garantuje nezávislost a objektivitu zde publikovaných informaci. Autorská práva patří všem případným vlastníkům.