Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
Dobry den,
stojim teď před rozhodnutim jestli přezbrojit z meho nikkoru 18-200mm prvni generace na verzi II.
Muže mi někdo kdo měl oba,nebo s nimi nějakou dobu fotil objektivně říci že je II.verze opravdu o tolik lepši než ta prvni?osobně se mi moc nezdá,že by najednou nikon vylepšil o tolik stabilizaci nebo optiku při zachování stejne vahy i když je to možné.Ale popravdě pokud ta druhá verze dokaže díky stabilizaci až 4EV tak kolik měla ta první? 2EV? to se mi moc nezda že by se vubec něco takového snad do objektivu ani davalo nebo snad ano?
doteď jsem byl zvykly na stabilizaci v čipu a tak to bylo od začatku o 4EV a i když novějšími těly se prodejce chlubil,že vylepšil i stabilizaci nikdy jsem nezpozoroval rozdil a přišlo mi to spiš jako obhajoba none "super" ceny :).
Slyšel jsem toho už na toto tema hodně,někdo tvrdí že druha generace je prvotřídní sklo na urovni nikkoru 16-85mm někdo ,že se oba prakticky neliší až na tu pojistku proti vysouvání :) a vychvaluje zase první generaci vyraběnou ještě v japonsku.Tak je tomu třeba na strankach KenRocwell.a teď babo raď.
tak snad se tu najdou borci co jim prošlo rukama vice skel než mě a poradi.
PS:mam verzi I. a samovolnym vysouvanim netrpi,takže pojistka u verze II. pro mě není rozhodujici :)
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit