Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
Zdravím, tak se mi asi dneska podařilo servat ostřící kroužek. Fotím, je 5°C nad nulou, mám to na manualní ostření, dojedu s kroužkem k "zarážce", čili na konec manuálního ostření, chcete-li dojezd, a k mému překvapení jsem s tym lehce pootočil dál, byl tam minimální odpor, respektive žádný.
Manuální ostření nadále funguje, krajní "mantinely" či "dojezdy" jdou cítit, ale kroužek se točí za ně a to velmi lehce.
Automatika taktéž funguje, dokonce i když přejedu onu hranici za kterou se standartně kroužek netočil, tak mi automatika zaostří (ona taky končí automatika řekněme jeden stupeň před koncem ostřící plochy).
Když se dostanu za tak se mi zdá, že má kroužek větší odpor než v jeho standartním rozsahu, z čehož mě napadá, že se mi třeba odlepila pouze ona pohmatová guma od samotného ostřícího kroužku a točí se ta. Ale nevím jestli to není z jednoho kusu.
Nechce se mi to jít reklamovat abych nebyl zrovna z jara měsíc bez mého jediného objektivu, takže asi počkám než pořídím nějaký další.
Takže, nevíte co by to mohlo být?
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit