Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
Zdravím,
chtěl bych vás poprosit o radu. Potřetí jsem reklamoval (přes Megapixel) svého Nikona D600 kvůli nečistotám na čipu. Reklamace byla pokaždé provedena tím způsobem, že byl vyčištěn čip, vyměněna závěrka a foťák putoval zpátky ke mně (převzetí v Megapixelu). Potřetí jsem žádal jsem vrácení peněz ale nedopadlo to.
Druhá reklamace proběhla před cca dvěma měsíci, už jsem té opravě moc nevěřil, nasadil jsem tedy 85/1.8G (která má gumové těsnění u bajonetu) a nechal přes intervalové snímání naskákat 3000 cyklů závěrky. Nečistoty zpět. Tak jsem akorát pofotil rekreačně dvě etapy Czech Cycling Tour, protože jsem si ji nechtěl nechat ujít (a trošku snížit fotoabsťák), a šel znovu reklamovat.
U třetí reklamace jsem uvedl, že požaduji vrácení peněz z důvodu třikrát opakované stejné vady. Dnes přišla smska, že je reklamace vyřízena. Volám do Megapixelu a ejhle, prý závěrka vyměněná, čip vyčištěn, ale vrácení peněz neuznáno. Tak jsem poděkoval a zavěsil.
Nemáte někdo tip, jak postupovat dál? Nehodlám se s tím smířit, logika velí vyměněná závěrka -> těžko to mohlo být bez vady. Tohle by se dalo navíc použít jako argument v případném řízení (nějakém?).Přemýšlím, jestli nemůžu něco pokazit už tím, že ten foťák převezmu, tak bych se chtěl napřed zeptat na vaše doporučení, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost. Asi budu taky volat na ČOIku.
Možná můžete namítnout, že D600 není profi segment, že nemůžu čekat top kvalitu apod., já s tím ale nesouhlasím. 43 000Kč je dost peněz na to, abych si nechal vrátit defektní křáp a mlčel (i jadrněji by se to dalo vyjádřit).
Tak čekám na vaše zkušenosti. Díky.
Tomáš
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit