Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
zdravim,
zacinal jsem s D70 a fotky byly i se setovym sklem 18-70 ostre jak britva. ted jsem presel na D7000 plny nadseni z nejvyssi amater tridy a technickych parametru a jsem trochu zklaman.
mam problem s backfocusem u vsech objektivu:
-nikon 35/1,8f G mam kompenzaci dokonce -22 (vych.hodnota -15, uloz.hodnota -7)
-nikon 85/1,8f G mam kompenzaci autofocusu -5
-nikon setovy 18-105 kompenzaci -11.
-ted sem objednal nikon 50/1,8f D a sem zvedavy jak na tom toto ostre sklo bude.
nechce se mi verit, ze by vsechny skla byly spatne nastavene z vyroby. jak budu doma, vyzkousim je na stare D70 a aktualizuju vlakno, nicmene chtel bych se vas panove zeptat, cim to je a proc proboha fotak za takove penize tak pitome ostri. dost mi to pije krev, zvlast, kdyz D7000 ma mit dosud nejlepsi ostreni, jake kdy Nikon do amaterske rady zrcadlovek vubec nacpal.
navic pripada mi, ze kdyz se meni vzdalenost od objektu, muzu kompenzaci focusu nastavovat znova :/ natoz ji vypnout uplne kdyz fotim s bleskem. Byl sem ted fotit svuj prvni kseft a pulka fotek je "soft" a druha pulka zaostrena na pozadi, pritom ostrici bod mam primo v obliceji a pouzivam AF-S v jednobodovem modu, ktery si joystickem naklikam kam potrebuju.
co s tim mam delat? mam 100chuti to zareklamovat, protoze takhle se spickova zrcadlovka prece nechova...
dekuju moc za odpovedi!!!
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit