Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
Dobrý den, řeším zapeklitý problém. Na D7100 nasadím objektiv Sigma 8-16 (minimálně použitý) a výsledkem je naprosto nekoukatelný, po stranách rozmazaný obraz. Můžu ostřit jak chci, buď je ostrá jen malá centrální část a zbytek rozmazaný, nebo zaostřím kraj a rozmazané je všechno ostatní. S jinými objektivy problém nemám. Poslal jsem objektiv do AWH a výsledek mě šokoval: podle nich je v pořádku, což dokládají několika desítkami zkušebních snímků. Zkoušeli to s D3000 a D810. Některé fotky mi poslali mailem a jsou naprosto v pořádku. Chyba bude u mojí D7100 nebo u všech D7100 s tímto objektivem.
Hledám někoho s D7100 ze západní části republiky, kdo by byl ochotný s mým objektivem cvaknout několik fotek na mojí paměťovou kartu abych zjistil kde je problém.
Pokud zjistím, že je chyba pouze v mém těle (tedy myslím v D7100), je nějaká šance uspět s reklamací? Čtu tady stížnosti na tuzemský servis a trochu si představím, co mi řeknou, když jim pošlu tělo s tím, že jeden neNikoňácký objektiv pouze na tomto těle vykazuje chybu... Mám veliké obavy, že ten rok starý objektiv za 20 litrů skončí v popelnici.
Tento typ objektivu sem provozoval ještě na na Canonech 350 a 7D a výsledky byly perfektní. Proto jsem si ho koupil i po přechodu na Nikon, takto je ale nepoužitelný.
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit