Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
Dobrý den
Tak jsem si to tu přečetl celé a jsem nyní na vážkách, jestli koupit zmíněný Nikon D7100.
Jsem nadšený fotoamatér co cestuje a to hlavně v jedné stopě. V mé výbavě je Nikon D80, Tamron 28-75/2,8, Sigma 100-300/4 + příslušenství (ND filtry LEE) stativ atd.
Výměna těla hlavně z důvodů absence videa (o kameru nestojím, už tak jsem na motorce omezen místem a video z foťáku je o kus lepší)
Dalším faktem je, že D80 nezaostřuje při použití Tc2x (f8) d7100 ano.
Taky mi chybí širší ohnisko, řekněme 10-30.
Stávající Tamron asi bude těžce pokulhávat na 24Mpix. ???
Marně jsem hledal nějakou náhradu za Tamrona, který by pokryl i široké ohnisko. O světelnostech 3,5f a méně nechci ani slyšet, je to k ničemu. Měl jsem zapůjčený Nikon 16-85 mm F 3,5-5,6 a to bylo neštěstí. Kresba byla dle mého názoru stejná jako u tamronu, ale světelnost včudu! O 18-105 nemusíme ani mluvit.
Nemohl jsem si nevšimnout nového Tamronu 24-70. To už je jiný kafe. Tamron je zas o kus dál a s 24Mpix si hravě poradí, ale jak už zmínil Tori, jejich mechanická kvalita není nic moc.
Co se týká čipu, nejsem si jist, že by měl mít 24Mpix na DX míň šumu než třeba D7000 s 16Mpix.
Když se nad tím zamyslím je jasné, že na čipu stejné velikosti s vyšším počtem bodů, bude taky více šumu.
Aspoň tomu tak vždy bylo. Proto měl FF vždy lepší výsledky a foťáky mobilů s 10Mpix obraz k ničemu.
Otázka tedy zní.
Jakým objektivem, popřípadě objektivy doplnit 10-100mm nejlépe 2,8f? Podmínka aby šel nasadit držák filtrů.
NEBO nebyl by lepší krok na FF? (D600) Řešilo by to absenci širokého ohniska.
Má smysl kupovat 24Mpix tělo na zoom objektivy? Na pevná skla nemám čas ani peníze.
Děkuji za případné názory a odpovědi.
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit