Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
Dobrý den,
mám nově pořízenou zrcadlovku D7000 + objektiv 18-105 3,5-5,6. Narazil jsem na pár zádrhelů se kterýma bych prosil poradit. Bavil už jsem se s pár zkušenějšími fotografy, kteří používají Nikon, ale nikdo mi poradit nedokázal, naopak říkali, že se jim to zdá divné.
Zaprvé se jedná o funkci "manuální nastavení videa" v menu nastavení fotografování. Když mám tuto funkci zapnutou, tak v režimu live view nejsem schopný měnit předním otočným voličem clonu, jak to běžně funguje. Další věc je, že když pak měním čas nebo ISO, obraz se mění. Naopak když "manuální nastavení videa" vypnu, otočný volič vepředu už funguje, ale obraz se měnit přestane, na live view displayi je pořád to samé (a lze volit i hlavně pro video nereálné hodnoty). Je toto normální? Nebo dělám někde nějakou chybu?
Rád bych také věděl, jak na displayi nastavit posuvný indikátor expozice, jestli to jde, slyšel jsem, že by to jít u tohoto modelu mělo, ale nebyl jsem schopen to nastavit.
A ještě bych se chtěl zeptat, jak funguje funkce automatické ostření, jde nastavit, aby to ostřilo úplně automaticky, tzn. bez nutnosti namačkávat spoušť?
Díky.
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit