Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
Ahoj,
chtěl bych se zeptat majitelů D7100, zda ještě potřebují s tímto tělem fotit do neffu. Doba přecejen hodně pokročila od dob D70tky (která fotit do JPG fotit pořádně neuměla) a automatika D7100ky už vyvažuje bílou, má větší dynamický rozsah, snímač produkuje fotky ostré a když si dávám pozor co a jak fotím, snímky mi lezou z fo´táku přesně takové, jaké očekávám. Zajímalo by mě, jestli fotíte do neffu jen ze zvyku nebo jestli provádíte se svými sbímky operace, které jdou s neffy pohodlněji, něž s jpg v photoshopu, přecejen při práci s 24Mpx neffy a jpgy je setsakra rozdíl. Dnes už není pochyb, že D7100 je důstojným pokračovatelem 300 řady a kdyby inženýři Nikonu nepočítali předem s tím, že bude stačit fotit do JPG, neoptimizovali by rychlost snímání svého TOP DX těla právě na focení do JPG (i když při 12-bit neffu s 95Mbs kartou jsem jí při dvoudenním focení rallye taky neutahal - a to jsem se snažil :-)
Díky za vaše zkušenosti
Pitr
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit