Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
Zdravím,
pořídil jsem si cca rok starý objektiv Tamron 17-50/2,8 k mojí cca dva měsíce staré D3000 - tu jsem koupil se setovým 18-55 VR.
Nyní mě trápí front focus na dlouhém ohnisku (50mm) na tom Tamronu, je pravda, že i na kratších ohniscích fotky nejsou nic moc, ale na tom dlouhém při cloně 2,8 je to vidět úplně jasně.
Nikkor 18-55 ostří dobře, žádné problémy jsem nepozoroval, na dlouhém ohnisku při cloně 5,6 (min. clona seťáku) žádný FF nepozoruji, ale může to být i tou clonou.
Tamron na těle D5000, kterou má kamarád ostří naprosto bezchybně (přes hledáček, nikoliv LV).
Co byste radili? Zkusit nejprve servis Tamronu či Nikon (oba jsou v záruce se záručním listem). Je mi jasné, že jsou určité vůle, které se prostě v kombinaci mého těla a objektivu "nepotkaly", nejedná se mi o uplatnění záruky, spíš o vyřešení problému..
Nerozhodím si kalibrací D3000 zase jiné objektivy? Nebo zkusit zkalibrovat Tamron? Nevím si rady...
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit