Přejít k hlavnímu obsahu
Domů

Hlavní navigace

• Domů
  • Start
  • Fotobazar
  • Manuály
  • Fotoexpedice a školení
  • Diskuse
  • Blog
  • Fotogalerie
  • Prémiové členství
  • Jsem v NikonClubu
  • O NikonClubu
  • Kontakty

Drobečková navigace

1. Domů
  2. Fórum
  3. Technika Nikon
  4. Digitální zrcadlovky
  5. D600 na sport

Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar

Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.

D600 na sport

Od Stig001 , 3 Březen 2016

Dobrý večer,
Vždy mne lákaly FF zrcadlovky (kvůli bezkonkurenčně nízké HO a tím perfektně oddělené objekty od pozadí), bohužel je to celkem finančně náročná sranda pro ty, kteří fotí fotky pro svou radost (viz. já), nicméně na bazarech se objevují D600ky za poměrně sympatickou cenu, cca 23k a to mají měněné závěrky z D610, které nešpinily snímač.

Přejdu ale k věci:
Mám D7000 a D300 (D300 prodávám, kdo by měl zájem, klidně napište) a zvažuji, že D300 nahradím právě něčím lepším např. tou D600kou. Podle názvu si asi říkáte, že jsem šílenec fotit sport tělem, o kterém se říká, že z FF má snad nejhorší AF, nicméně upřesním to:
1) Fotím sport v podstatě pouze venku (nikoliv v hale)
2) Většinou ve dne, ikdyž často i v lese atd. (ISO není potřeba řešit ani na D7000), občas ve tmě (3-5% případů)
3) Fotím z 90% rally, obecně auta a motorky ... občas nějaký ten jiný sport např. běh, nicméně všechny sporty, které fotím mají relativně předvídavý pohyb (kdybych fotil hokej, box, plavání, fotbal, basket, tak tam bych se asi s D600 neodvážil)
4) Jako prioritní sklo mám Tamron 70-200/2,8 VC USD (na D7000 z 85-90 % případů zaostří výborně i na clonu 2,8, kdy je HO minimální), časem by se mi líbila i 24-70/2,8 rovněž od Tamronu.

Moje otázka zní, nebude mě AF limitovat natolik, že úspěšnost bude řekněme neúnosná, nebo to bude použitelné kombinace ? Na megapixelu odborník psal, že mezi AF D700 a D610 (předpokládám, že i D600) není za normálních podmínek žádný zásadní rozdíl, což je pozitivní info myslím ... ?
Moc možností nyní nemám:
a) D600 za dobrou bazarovou cenu
b) D7100 za dobrou bazarovou cenu
c) O D700 mi prosím nepište, tu kupovat nebudu, protože má malý snímač s nízkým dynamickým rozsahem
d) Zůstat u D7000 a jako náhradní D300

Díky za váš názor, pokud máte zkušenosti s D600/D610 s focením alespoň nějakého sportu, budu velmi rád za info a popř. ukázky

• Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit

NEJSTE PŘIHLÁŠENI

Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.

• Vytvořit nový účet
  • Obnovení vašeho hesla

Fotoexpedice

Fotoexpedice

TÉMATA

• Jak by měl fotit NIKKOR 18-140mm,3,5-5,6G ED?
  • Jak používat tablet na úpravy?
  • dotaz na Allegro
  • Nikon D810
  • Nikon NX Studio 1.7.1, Nikon Picture Control Utility 2 Ver 2.4.15 a Nikon Transfer 2 ver. 2.19.0 - čeština
  • Fotolab
  • Metz 58-AF1 N
  • Nikon D7200 - časosběr
Více

Noví Nikonisti

• Nezbeda Martin
  • Jaroslav Příhoda
  • Petr Sedlický Foto
  • hibik
  • JHK
  • adamtaus
  • Lubomír Hřivna
  • Magda
  • TK27
  • JanLuk

NIKONCLUB.CZ

© Nikonclub.cz provozuje spolek FOTOKLUBY Česko a Slovensko, z. s., který garantuje nezávislost a objektivitu zde publikovaných informaci. Autorská práva patří všem případným vlastníkům.