Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
Vážení přátelé, je to asi 6 týdnů, kdy jsem chtěl vědět vaše názory na tři
skla vhodná pro D700. Jednoznačně to vyhrál Nikkor 24-70. Poslední diskuse se motala zase okolo D700 a vhodných skel s alternativou D300 s Nikkorem 17-55.
Tuto kombinaci mám, ale láká mě přezbrojení na D700. Fotím převážně krajinu a její detaily, sem tam nějaké reportáže. Zvětšeniny zhotovuji 30x45 cm
Od vás by mne zajímaly praktické rady , postřehy a názory. Netřeba se zabývat rozdíly velikosti snímače DX a FX, menšího šumu na vysoké ISO u D700
a pod. Chtěl bych si rozumově zdůvodnit je-li přezbrojení dobré a neocenitelné, nebo je to jen snaha uspokojit svůj chtíč po nové hračce, která mne uspokojí na nějakou dobu a peníze použít účelněji. Je to jako s autem, které má slabý motor, což znamená potíže v kopcích, při předjíždění a všude, kde je potřeba akcelerace. To samé auto i výbava, ale s daleko silnějším motorem, který dává výkon i s dostatečnou rezervou a třetí verze s motorem, který má obrovský výkon, který
sice nikdy nemohu využít, ale mám ho ( sice na prd ), ale mám.
Právě z tohoto důvodů bych rád věděl vaše neocenitelné rady a srovnání.
Jsem si plně vědom, že dobrá fotografie záleží na fotografu , jeho nitru , světle a pod., ale dobrá technika je také potřeba.
Předem Vám všem, kteří se zapojíte do diskuse moc děkuji.
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit