Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
vlastním blesk SB 900,Od začiatku čo s ním pracujem sa potýkam s problémom a to.
Záblesk blesku má ružovo fialový odtień,ktorý spôsobuje doslova fialovo modré sfarbenie ľudskej pokožky bez zmeny tonality iných farieb.
Používam aj korečné filtre oranžovej farby,v prípade nutnosti vyrovnať farbu svetla na pozadí s popredí.
Ide o to,že tento jav sa prejavuje nestabilne.Jedná sa hlavne o fotenie v interieri,kde prevažne svietia halogénové žiarovky a podobné osvetlenie.Vyváženie bielej bežne nastavujem na kelviny,no skúšal som to aj na šedej karte.Výsledok stále ten istý.Na fotkách je biela - biela.Ľudia zhruba do 2 metrov od objektívu sú na tvári fialový doslova cyanotická farba.Pokiaĺ je niekto ďalej ako 2 metre tak je to ok.Urobil som pokus a spravil som fotku pred zrkadlom a na danom zábere je vidieť fialový záblesk - čiže farba je naozaj fialová.Blesk keď funguje v iTTL aj manuálnom režime sa chová rovnako.Neviem či nerobím nejakú chybu.Doposiaĺ som fotil s CANON bleskami,no nikdy sa mi to nestalo.
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit