Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
Zdravím vespolek,
stávající akce Nikonu na objektivy (platí do 18.3.2024) mne donutila přemýšlet o přezbrojení. Potřeboval bych poradit s výběrem zoom objektivu. Předem moc díky za názor a radu.
Problém řeším především kvůli focení v hudebním klubu (příšerné světelné podmínky, kdy foťák už kolikrát ani nechce zaostřovat,vedle toho přesvícená místa. Často v rozích za reprobednami jedu i na ISO 40000 nebo 51200 při cloně 4 - 6,3, menší clonu nevyužívám kvůli hloubce ostrosti).
D750 se chytá jenom v těch nasvícených místech, pořídil jsem k ní Z6 právě kvůli lepší citlivosti (a také se mi nechtěly pořád přehazovat skla).
D750 přenechám klukovi, ale bojím se, že bude chtít i oblíbený Nikon 70-200mm/4 G ED VR (používám ho s redukcí i na Z6).
Zatímco u výběru nového těla mám více méně jasno (Z6 II s ohledem na cenu a vyšší citlivost, než Z7 II),tak u objektivů váhám.
Původně jsem pomýšlel na Nikon Z 70-180mm/2,8 (cca 37tis.,795g), který ale nemá optickou stabilizaci - a při počtu rozmazaných fotek, které běžně mám z klubu, se toho docela bojím.
Dále jsou v nabídce Nikon Z 70-200/2,8 VR S (cca 61tis., 1400g) a setový Nikon Z 24-200/4-6,3 VR (cca 23tis., 570g).
Je tu někdo, kdo by měl s těmito (resp. i s konkurenčními) objektivy zkušenost a poradil by mi?
Jsem si vědom toho, že tělo Z6 má svoji optickou stabilizaci, ale...
No nic, jsem zvědavý na vaše názory a nápady.
Díkes! Old K.
- Pro vkládání komentářů se musíte registrovat nebo přihlásit